Da li destilirana voda stvarno uklanja korisne minerale iz našeg tijela?

Destilirana voda pomaže uklanjanju minerala iz tijela koje su izlučile stanice ili onih minerali koji nisu korisni za tijelo. U svakom slučaju, destilirana voda ne »krade« minerale tijela koji su dio strukture tjelesnih stanica. To je fizički nemoguće. 

 

Postoje dvije vrste minerala - organski i anorganski. Anorganski minerali proizlaze iz izvora koji nisu biljni ili životinjski, npr. stijene. Budući da su ti sastojci neživi, naše tijelo ne može iskoristiti ove minerale, pa ih naše stanice odbacuju.  Rezultat korištenja takvih minerala je njihovo nakupljanje i taloženje u različite dijelove tijela. Tijelo od takvih minerala nema ništa drugo nego štetu.

Organski minerali su oni koji se nalaze u hrani poput povrća, voća, sjemena, žitarica, mesa i orašastih plodova. Ove vrste minerala naše tijelo asimilira i koristiti za izgradnju i održavanje tijela.

 

Izjava da destilirana voda uklanja minerale iz tijela nema znanstvenu osnovu ni u jednoj od navedenih činjenica. Destilirana voda ne može ukloniti minerale koji su postali dijelom stanične strukture, sakuplja samo one minerale koje su stanice odbile ili izopćile - što je izvrsno za tijelo, jer se ti minerali u suprotnom talože u drugim dijelovima tijela i uzrokuju različite probleme (bolove u zglobovima i mišićima)

Jedini minerali koje naše tijelo može koristiti su organski minerali. Sve druge vrste minerala su strane materije za naše tijelo i trebaju biti uklonjene iz tijela.

»Vjerojatno ste čuli da destilirana voda »krade« minerale iz tijela. Ovo je djelomično istina. Minerali uklonjeni destiliranom vodom iz tijela su anorganski minerali koje naše tijelo ne može koristiti. Ova »krađa« je za tijelo samo korisna.«

dr. Allen Banilc u knjizi »The choice is clear«