Destilirana voda i zdravstvene prednosti

Destilirana voda ima izuzetne prednosti za ljudsko tijelo. Kvaliteta vaših stanica, njihov kapacitet i otpornost na bolesti i oštećenja povezani su s kvalitetom i količinom vode koju pijemo. Destilirana voda djeluje u našem tijelu kao magnet koji skuplja odbačene i neiskorištene anorganske minerale i uklanja ih iz tijela. 
 

Pijenje destilirane vode ne opterećuje tijelo da mora konstantno obrađivati anorganski otpad koji je inače prisutan u voda iz slavine (također u boci). Naše tijelo djeluje učinkovitije, jer ne mora trajno obrađivati i odlagati otpad. To također znači bolju apsorpciju ključnih vitamina i minerala u tijelu. Destilirana voda također ima sposobnost skupljanja otpada koji se nakuplja u stanicama, zglobovima i zidovima arterija. Redovito ispijanje destilirane vode čini vaše zglobove fleksibilnije
 

 

Kako pijenje destilirane vode pogoduje zdravlju?

1. Pomaže pri transportu tvari u tijelu. Jedna od funkcija vode u tijelu je pomoći pri transportu tvari kroz stanične membrane i distribuirati hranu kroz krv i limfni sustav. Ova funkcija vode u tijelu je oslabljena kada je voda puna štetnih kemikalija koja ometaju sposobnost vode da obavlja ovu funkciju.

2. Pomaže kemiji tijela da radi ispravno. Metabolička aktivnost u tijelu ovisi o enzimima, koenzimima, mineralima u tragovima i drugim tvarima koje su vezane u vrlo malim količinama. Brojne otrovne kemikalije koje unosimo u naše tijelo s vodom mogu ometati uobičajene metaboličke i enzimske procese. No, potrebno je shvatiti da samo jedan gutljaj obične vode iz slavine sadrži 600 kvadriliona toksičnih molekula.

3. Pomaže tijelu da ukloni otrove. Unutar našeg tijela, voda djeluje kao otapalo koje pomaže stanicama da apsorbiraju i uklanjaju otrovne tvari i ostatake metabolizma koji nastaju kao normalni dio svakodnevnih procesa u tijelu. Mnogo čiste vode mora biti dostupno za ove metaboličke procese.

4. Lijepa, meka koža. Voda neprestano isparava iz kože. Ako je voda u tijelu puna onkogena, ostaci će ostati ispod površine kože. Zbog tih ostataka, koža će biti suha, gruba i leglo za bakterije. Naprotiv, nakon što pijete čistu, destiliranu vodu pomoći će vam da vaša koža bude mekana i fleksibilna.
 

5. Pijenjem destilirane vode ne unosite nikakve štetne tvari. Klor, koji se dodaje vodi za piće je jedna je od najopasnijih kemikalija koju čovjek konzumira. Istraživanja su pokazala da klor reagira s organskim supstancama koje se nalaze u vodi za piće i tvore klorirane ugljikovodike, što može biti uzrok mnogih podmuklih bolesti: oštećenih arterija, srčanog infarkta, moždanog udara, raka.