Zašto piti destiliranu vodu?

Danas industrija i poljoprivreda koriste više od 75.000 kemikalija, svake godine doda se tisuće novih. 80% ovih kemikalija nikada nije bilo testirano, tako da se ne zna koliko su dugoročno za ljude otrovne i toksične.

Gruba procjena je da se godišnje u okoliš ispusti preko 20 milijuna tona kemikalija, radioaktivnog otpada i onečišćivača. Većina tih otrova prije ili kasnije dospije u našu vodu za piće.

 

6 dobrih razloga zašto piti destiliranu vodu

Destilator za vodu predstavlja najbolji izvor vode za piće i kuhanje u vašem domu (i na putovanju). Destilirana voda je najčišći oblik vode koji se može dobiti i ima mnoge prednosti za zdravlje.

1. Destilator vode čisti vodu na dva načina. Vrenjem uništava bakterije i viruse, osim toga, kada s vrenjem mijenja vodu u paru, sve te viruse i bakterije također ostavlja fizički iza sebe (u posudi).

2. Destilirana voda ne sadrži kancerogene kemikalije. Postupak destilacije uklanja većinu kemikalija. Neki hlapljivi organski spojevi (VOC), koji vriju na nižoj temperaturi od vode, uklanjaju se filtrima i ventilacijom destilatora.

3. Destilirana voda nema nepotrebnih onečišćivača. Dok neki još tvrde da je destilirana voda nezdrava jer su uklonjeni minerali iz vode, zanimljiva je druga činjenica: da bi se zadovoljile dnevne potrebe za magnezijem potrebno je popiti 1900 čaša vode iz slavine. Znači, uklanjanjem minerala destiliranjem ne pravimo nikakvu razliku kod destilirane vode. Ali, bitna razlika je u tome da uklanjamo onečišćivače i štetne kemikalije. Destilirana voda ne sadrži soli, fluor, željezo i ostale nepotrebne minerale.

4. Destilirana voda je čista voda. Voda iz slavine sadrži prljavštinu i druge nečistoće koje se skupljaju na putu iz vodotoka duž cijevi vodoopskrbe do vašeg doma. S destiliranjem uklanjamo sve te krute tvari iz vode..

5. Destilirana voda pomaže vašem tijelu da se čisti i detoksificira.
Imate li bolove u zglobovima i mišićima? Takvi bolovi nastaju kada se anorganski minerali u tijelu počinju gomilati u kostima i stanicama. Pijenjem čiste, destilirane vode pomažete tijelu da se riješi otrova, anorganskih minerala i drugih štetnih kemikalija. Budući da je obično voda iz slavine ili flaširana puna minerala i drugih kemikalija, ne može učinkovito pomoći detoksifikaciji i ispiranju toksina iz tijela.

6.  Destilirana voda proizvedena kod kuće je svježa. Svježiju vodu od one koja je destilirana kod kuće nećete nigdje dobiti. Znamo da i najkvalitetnija flaširana voda stoji na policama u plastičnim bocama tjednima ili dulje. S destilatorima svaki dan možete pripremiti svježu vodu - ili čak nekoliko puta dnevno. Također je možete koristiti za kuhanje, a što je najbolje - ova voda je nekoliko puta jeftinija od kupljene vode.
 

"Destilirana voda je jedini oblik vode kojeg konzumiramo bez oštećenja stanica našeg tijela" Dr.Allen Banic.